Skip to content Skip to footer

Industrie

Door de technologische vooruitgang van de afgelopen jaren zijn veel productieprocessen geautomatiseerd, wat zorgt voor een verhoogde productiecapaciteit en wat ook efficiëntie en kwaliteit oplevert. Tegelijkertijd is er een verlaging van de operationele productiekosten.

Echter door het toenemende gebruik van machines zijn ook de potentiële risico’s van blootstelling aan gevaarlijke situaties toegenomen.

Moderne processen moeten gegevensverwerking, een hoge mate van automatisering, een strikte planning en strenge veiligheidscontroles hebben. De uitdaging voor veel bedrijven is het correct handhaven van gezondheids- en veiligheidsniveaus tijdens reinigings- en onderhoudscycli met daarbij een minimale uitvaltijd.

Veiligheidsoplossingen voor alle sectoren

Sleutelvergrendelingen van Castell helpen risico’s te beheersen en medewerkers te beschermen tegen risico’s van bewegende apparatuur, zware machines en kleine doorgangen met kans op beknelling. Door het volgen van de sleutelprocedure wordt er gestart met het isoleren van het gevaar, het verdelen van de sleutel voor het aantal toegangen en als het laatste het verkrijgen van de toegang. Dit gestructureerde proces beschermt mens en apparatuur. 

De sleutelvergrendelingen waarbij de sleutel alleen vrijkomt wanneer het gevaar is geweken of de machine stil staat, worden in vele segmenten toegepast zoals:

  • Aggregaten en mijnbouw
  • Voedselproductie
  • Prefab beton
  • Afval en Recycling
  • Pulp en papier
  • Staal en metalen
  • Kunststoffen

Wilt u een specifieke veiligheidsoplossing bespreken? Dan kunt u contact met ons opnemen, wij helpen u graag verder.

Toepassingen met afsluiters
Toegang bij transportbanden
Toegang tot machines
Toegang met een tijdsvertraging
Toegang bij besloten ruimtes
Gebruik van bovenloopkranen