Skip to content Skip to footer
Producten

Salvo

Het laaddock is een hotspot qua risico’s in de logistieke sector. Twintig tot tot 25% van de ongevallen vindt hier plaats. Eén van de grootste risico’s is het wegrijden van de vrachtwagen terwijl men nog bezig is met het laden of lossen. Met als gevolg beknellingen, beschadigde lading, of een heftruck die tussen laaddock en vrachtwagen valt. Om dit te voorkomen heeft Castell het Salvo beveiligingssysteem ontwikkeld. 

Waarom Salvo

Door gebruik te maken van het Salvo systeem wordt het onbedoeld wegrijden voorkomen. Maar ook wordt het werkgebied van de warehousemedewerker veiliger. Door duidelijke signalering. En door het fysiek blokkeren van overheaddeuren tijdens laden en lossen. Het Salvo systeem is modulair, vrijwel onderhoudsvrij en makkelijk te verplaatsen. Er worden geen obstakels geplaatst in de aanrijroute. Ook is ons systeem ongevoelig voor weersinvloeden.

Werking Salvo

Elk dock heeft zijn eigen SGL koppeling met unieke code die slechts bij één van de loading docks functioneert. Zo wordt de veiligheid gewaarborgd. Eerst parkeert de chauffeur zijn trailer achterwaarts tegen het dock. Dan koppelt hij de rode luchtaansluiting los en brengt de SGL koppeling aan op de luchtremmen. Zodra de SGL koppeling is geplaatst, wordt de unieke sleutel vrijgegeven. Nu staat de vrachtwagen geremd aan het dock. 

De unieke sleutel kan nu geplaatst worden in de controle-box (SCP+ unit) Deze bevindt zich aan de buitenzijde naast het dock. Na het plaatsen van de sleutel zal de lamp aan de binnenzijde groen oplichten. De deur kan nu worden geopend. Het is niet mogelijk om de deur te openen zonder dat de sleutel in de SCP+ unit aanwezig is.

Zodra de deur is geopend, wordt de sleutel in de SCP+ unit vergrendeld. Deze is nu niet meer uit te nemen. Op het moment dat de sleutel wordt vergrendeld springt het verkeerslicht buiten op rood. Het verladen van de goederen kan nu veilig worden uitgevoerd.

Als het verladen klaar is, kan de deur worden gesloten. Bij een volledig gesloten deur zal het verkeerslicht aan de buitenzijde op groen springen. De chauffeur kan nu de sleutel uit de SCP+ unit nemen. Met deze sleutel kan de SGL koppeling van de luchtaansluiting worden losgemaakt. Door de luchtslang weer aan te sluiten op de trailer kan de combinatie het laaddock weer veilig verlaten. 

Wilt u meer weten over het Salvo systeem, neem dan contact met ons op.